Informatie

  Heeft u een vraag? Wij zullen deze dan z.s.m. mogelijk beantwoorden.

  Onze gegevens

  Westerik
  Singaporestraat 56
  3047 BE Rotterdam

  T: 010 – 223 09 02
  M: info@westerikbv.nl

  Warmtepompen

  Warmtepompen

  Westerik levert verschillende warmtepompen voor zowel de nieuwbouw, de bestaande bouw en de utiliteit. Wij leveren zowel elektrische warmtepompen als gasabsorptiewarmtepompen.

  Ons assortiment bestaat uit de volgende typen warmtepompen

  Westerik levert verschillende warmtepompen voor zowel de nieuwbouw, de bestaande bouw en de utiliteit. Wij leveren zowel elektrische warmtepompen als gasabsorptiewarmtepompen. De meeste warmtepompen kunnen geleverd worden met actieve of passieve koeling. Ook hebben we warmtepompen in het assortiment geschikt voor warm tapwaterbereiding. Voor meer informatie kunt u een offerte aanvragen of contact opnemen met  010 – 223 09 02 of info@westerikbv.nl

  Vraag offerte aan

  De Toros Vision is een combiwarmtepomp die speciaal ontwikkeld is voor de Nederlandse woningbouw. Bij de warmtepomp kan een vrijstaand boilervat geplaatst worden van 150, 210 of 300 liter. De Toros Vision kan gecombineerd worden met zonnepanelen en zonnecollectoren.

  De Elga is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Elga werkt samen met een (bestaande) gasketel en stadsverwarming en levert circa 5 kW vermogen.

  De Loria is een lucht/waterwarmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Loria kan de woning verwarmen en optioneel koelen. De Loria kan ingezet worden met ingebouwd boilervat voor de tapwaterverwarming of voorzien worden van een extern boilervat.

  De Vulcan water/water warmtepomp is met name geschikt in de nieuwbouw voor zeer grote woningen of utiliteit.

  De Robur gasabsorptiewarmtepomp is goed in te zetten in de bestaande bouw of renovatie. Het is mogelijk gebruik te maken van lucht als bron met het ook mogelijk de warmtepomp aan te sluiten op een bodemenergiesysteem.

  Warmtepomp op aardwarmte

  De Toros Vision combiwarmtepomp is een water/water warmtepomp die aangesloten wordt op een bodemenergiesysteem, ook wel bodemcollectorsysteem genoemd.  De Toros gebruikt de warmte uit de bodem om de woning of het tapwater te verwarmen. In de zomer kan de Toros de woning ook koelen, door warmte af te staan aan de bodem. De Toros Vision warmtepomp is met name geschikt in de nieuwbouw of bij complete of grootschalige renovatie.

  De warmtepomp wordt ingezet voor verwarmen en het bereiden van warm tapwater. Hierdoor is geen gasketel (en gasaansluiting!) meer nodig. De volautomatische koelfunctie zorgt ook in de zomer bijna gratis voor een aangenaam binnenklimaat in huis. De warmtepomp is zeer compact, compleet en de geluidsdruk van 29 dBA is ongekend laag voor een combiwarmtepomp.

  Verder is de warmtepomp voorzien van geavanceerde monitoring. Tot slot kan de warmtepomp gecombineerd worden met zowel zon-pv (opwekking elektriciteit) als zonnecollectoren (opwekking warmte) om tot een extreem duurzame en zuinige installatie te komen.

  Hybride warmtepomp

  De Elga is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Elga werkt samen met een (bestaande) gasketel of stadsverwarming en levert circa 5 kW vermogen. De kleine binnenunit wordt geplaatst naast de bestaande of nieuwe te plaatsen gasketel, de buitenunit op een dak of aan een gevel.

  De Elga kan in één dag bij u geïnstalleerd worden en is geschikt voor vrijwel elke woning, zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw. Per jaar levert de Elga een besparing van circa 25% op de verwarmingskosten.  Daarnaast biedt de Elga woningen met vloerverwarming of fan radiatoren ook de mogelijkheid de woning  te koelen in de zomer.

  Loria

  De Loria is een lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht die de binnenunit vervolgens gebruikt om de woning te verwarmen. Het systeem blijft zelfs werken bij een buitentemperatuur van -20 graden.

  De warmtepomp kan gecombineerd worden met een reeks van verschillende warmte-afgiftesystemen; van radiatoren en vloerverwarming tot ventilatorconvectoren. De warmtepomp kan de woning voorzien van warm tapwater. In de zomer kan de Loria eventueel in koelbedrijf worden gezet voor een aangenaam binnenklimaat.

  Warmte pomp op water/water

  De Vulcan is een water/water warmtepomp die aangesloten wordt op een bodemenergiesysteem, ook wel grondcollectorsysteem genoemd.. De Techneco Vulcan warmtepomp is met name geschikt in de nieuwbouw voor  grote woningen of utiliteit.

  De warmtepomp wordt ingezet voor verwarmen en koelen. Eventueel kan de warmtepomp ook het tapwater bereiden, maar de warmtepomp is bij een zeer grote tapwatervraag ook goed te combineren met een gasketel. De volautomatische koelfunctie zorgt ook in de zomer bijna gratis voor een aangenaam binnenklimaat in huis.

  Behalve een systeemopzet met passieve koeling via een warmtewisselaar is er een versie met actieve koeling door de compressor mogelijk. Hiermee zijn koeltemperaturen van bijvoorbeeld 10ºC mogelijk Deze koeling is aan het einde van de zomer gegarandeerd beschikbaar.

  Warmtepomp lucht/water of water/water

   

  Gasabsortpiewarmtepompen worden ingezet in situaties waar veel gas wordt verbruikt, zoals in verzorgingstehuizen, zwembaden, scholen, bedrijfspanden,  zorginstellingen en appartementencomplexen. Door het gebruik van een gasabsorptiewarmtepomp kan een aanzienlijke besparing gerealiseerd, waardoor deze warmtepomp zich heel snel kan terugverdienen.

  Gasabsorptiewarmtepompen kunnen warmte  onttrekken aan water of de bodem. In dat laatste  geval is een bron nodig die kleiner is dan elektrische warmtepompen. Is buitenlucht de bron, dan hoeft niet geïnvesteerd te worden in een bron.

  Niet alleen in de bestaande bouw of renovatie doet de gasabsorptiewarmtepomp het goed.  In de bestaande bouw is meestal geen vloerverwarming aanwezig, terwijl er wel een gasaansluiting voorhanden is. In die situaties komt de gasabsorptiewarmtepomp beter tot zijn recht dan een elektrische warmtepomp.

  De gasabsorptiewarmtepomp kan temperaturen tot 65°C genereren. Dit maakt het systeem gecombineerd met HR-ketels vooral efficiënt in combinatie met een middelhoog temperatuursysteem. Het rendement voor verwarmen varieert afhankelijk van de bron- en cv-temperaturen tussen 100% (A-10/W65) en 167% (A15/W35). Bij gelijktijdig verwarmen en koelen loopt het rendement zelfs op tot 200%.

  Onze hybride-warmtepomp kan in combinatie met alle merken HR-ketels samen werken!

  Tzerra Plus

  Met de Tzerra zet Remeha opnieuw dé standaard in kwaliteit. De ketel is geheel anders opgebouwd dan de doorsnee ketel. Losse onderdelen komen samen in modules, een belangrijke stap naar nog hogere betrouwbaarheid. Dus gewoon de beste kwaliteit die u kunt krijgen!